De corsair LL120 fans zijn er !

Tijd om nog eens een transformatie door te voeren op mijn eigen rig. Omdat ik nu al een tijdje de Aigo C3 fans steken had vond ik het wel tijd om eens te veranderen. Uit gaan de Aigo’s en in komen ja … jaajaa de Corsair LL120 fans.

De Corsair LL120 zijn waarschijnlijk 1 van de duurste fans die je op dit moment kunt kopen. Ik kocht ze in een 3-pack met lightning node voor de prijs van 86,99 op Amazon.de (Ik ben Prime member)
Zoals elke modder ben ik als een bezetene begonnen aan de rebuild van de fans. De Aigo’s eruit (duurde exact 2,5 min want afbreken gaat altijd snel!) en de Corsairs erin en dit duurde wel even wat langer…
Waarom?
Wel de Corsairs hebben maar liefst 2 kabels per fan (idem zoals de NZXT AER fans) en dan heb je de lightning node plus een hub voor je fans aan te koppelen.  Zie foto voor inhoud.

Dit geeft natuurlijk extra werk om je bekabeling aan de achterkant van je kast deftig in plooi te krijgen. Na heel wat kabels leggen, herleggen en strippen eindelijk mijn kast dichtgekregen en ik moet zeggen er kan eigenlijk niet veel meer bij na deze mod en de cablemod.

Na de opstart even de Corsair software (Link V4) geïnstalleerd (ja weer een software om je RGB te controleren) en terug opgestart. Wat me opviel is dat de fans stopten met te schijnen. Even paniek maar na wat zoeken zie je in de software dat deze standaard op LED strip staat. Even de fans in de plaats zetten en gaan met die banaan, euh RGB fans.

Na wat gespeeld te hebben met de verlichting zijn we  overgegaan tot het echte werk namelijk eens een deftig potje gamen en in mijn geval is dit World Of Warcraft. Geen echte zware doorzakker maar toch speel ik deze op full HD met mijn ASUS RX580 STRIX op high bijna ultra settings. Na enkele minuten viel me meteen op dat de fans luidruchtiger zijn dan de Aigo’s maar dit komt omdat de Aigo fans slechts 2 standen hebben: traag en snel. Nu worden de fans gestuurd door mijn moederbord en dit merk je meteen. Ook maken de Corsairs heel wat meer luchtverplaatsing wat resulteert in een iets koelere kast.
De GPU komt niet boven de 54 graden en processor klimt maximaal tot 43 graden bij een kamertemperatuur van ongeveer 23 graden.

Volgens Techpowerup  is de fan vooral een eyecatcher en is deze qua prestatie minder dan zijn meeste collega fans. Maar dit laten we niet aan ons hart komen want hij krijgt tenslotte een score van 8.3 / 10 . Je kan het volledig artikel van Techpowerup lezen op volgende link : https://www.techpowerup.com/reviews/Corsair/LL120_RGB/

Wij zijn alvast fan (get it?)

Specs:

Corsair LL120 RGB Fan
Dimensions: 120 x 120 x 25 mm
Rated speed: 600-1500 +/- 10% RPM
Max airflow: 43.25 CFM
Max static pressure: 1.61 mm H2O
Noise: 24.8 dBA
Fan control: 4-pin/PWM control
Current draw: 0.30 A peak
Warranty: 2 years

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.