Icecold VGA mod: Asus RX580 strix in een wit jasje

IceCold Mod

Het stoort mij al een tijdje dat mijn Asus RX580 Strix nogal “zwart”  is.  Ik ben nogal fan van de HoF kaarten van KFA2 maar natuurlijk heb ik er het budget niet voor om mij zo een kaart aan te schaffen. En waarom zou ik een perfect goede kaart gaan wegdoen om eenzelfde “witte” in de plaats te gaan aankopen.

De Asus Strix is vrij goed uit mekaar te halen. Slechts 6 kleine vijsjes houden de frontbezel aan de koelblok. De vijsjes komen vrij goed los en nadien moet je wel nog de RGB verlichting eruit halen, deze bestaat uit 2 plastic slangen (die het licht geleiden) en het plaatje met de 2 leds op. Dit plaatje zit vastgeklikt in de frontplaat.
Daarna de plaat wat opgeschuurd en om deze niet “helemaal” wit te moeten spuiten heb ik op een 4-tal plaatsen een paar stukken afgeplakt met afplaktape. Daarna op een mooie namiddag met veel zon de frontplaat gespoten met mat-witte verf. Na 3-lagen had ik het volgende resultaat:

3 lagen mat witte verf

Doordat het een redelijk warm was, is de verf redelijk snel gedroogd en kon ik snel alles terug in mekaar steken. En ja … ze startte nog 😉

 

 

 

Zie hier het resultaat:

witte RX580

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.