Nieuwe build: Golden NxT

We blijven in het gouden segment hangen, onze golden NxT build is er eentje voor mezelf. Gemaakt uit meestal gerecupereerde onderdelen of tweedehands stukken. De Golden NXT is niet alleen oogverblindend, hij is ook relatief goedkoop.
Meestal bij modding is de gedachte hoe duurder hoe beter, wel bij nxtlvlmods vinden wij dat het soms anders moet kunnen ook.

We gebruiken een Coolermaster H500P gekocht bij onze vrienden van Alternate.be. Het PSU shroud hiervan heb ik gewrapped met avery Gold Metallic vinyl.
Momenteel draait de PC op een Asus H270 Strix moederbord gecombineerd met 16 GB Corsair Vengeance RGB Ram op 2666 MHz en een Intel I3-7100.
De koeling komt van verschillende merken, Voor mijnen gouden fittings ben ik gaan shoppen bij aliexpress. De mensen einder van de Formulamodstore hebben mij voorzien van sublieme fittings aan een zeer mooie prijs. Ik heb hier ook voor een buitenmaat gekozen namelijk 14 mm. De reservoir komt van EKWB en heb ik kunnen recupereren van een vorige build. Deze is ook van RGB voorzien en kan makkelijk een kwart liter vloeistof aan. De pomp komt uit dezelfde stal als de reservoir. Het is een DDC pomp met plexi cap ook teruggewonnen uit een vorige build.
De processor is voorzien van een Alphacool Eisblock met RGB ring.
De pomp zie je niet staan deze zit verscholen onder de shroud van de Coolermaster. De radiator is een Bitspower 360 slim gekoeld door 3 bloedmooie LL120 fans van Corsair. Als uitlaat heb ik een Corsair LL140 mm gekozen die natuurlijk ook dezelfde kleuren kan produceren als de LL120.
Als OS disk heb ik mijn oude Crucial MX300 genomen, deze zal in de toekomst nog voorzien worden van een EKWB heatsink. Als koelwater gebruik ik nu de doorzichtige oplossing van EKWB maar in de toekomst ga ik tijdelijk eens switchen naar de EKWB Orange oplossing. Zie ook onze build op onderstaande link….

De toekomst:

  • Cablemod Golden Cables
  • EKWB heatsink Gold
  • Rewrappen van de shroud
  • EKWB Fluid Amber orange
  • Crucial P1, 500 GB SSD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.